15 May 2024 / Milhan Charles geselecteerd voor U20 Frankrijk

Winst voor de vrouwen van BAL!

Een buzzer-beater van Emma Tibosch tilde BAL naar de verlenging

Wat een wedstrijd!!

Niet alleen de heren wisten het spannend te houden zaterdag, ook de dames schotelden ons zondag een “nagelbijt” wedstrijd voor. Er was zelfs een verlenging nodig om de winst te pakken. De 3e overwinning was een feit.

Het eerste kwart eindigde gelijk: 15-15, het tweede en derde kwart stonden de Suns steeds iets voor. (Q2: 22-24, Q3: 40-45). Maar onze dames gaven niet op en dankzij een buzzerbeater van Emma Tibosch werd het een verlenging Q4: 61-61. De verlenging werd nog spannend en in de laatste minuut wist BAL een gaatje te slaan dat Den Helder niet meer kon overbruggen. Het werd uiteindelijk 71-67.

Eva van Oosten was topscoorder met 21 punten, meteen gevolgd door Floor Bohré met 19 punten Ook Emma Tibosch wist het netje goed te vinden en scoorde 15 punten. Ze had op belangrijke momenten 4x een steal met score.

Hinke Houben had maar liefst 21 rebounds (15 defense en 6 offence) en kwam tot 9 blockshots.

Fleur Berben had met 6 de meeste assists.

Gefeliciteerd met dit resultaat.

Meer foto's op https://www.flickr.com/photos/162501188@N03/albums/

Maak nader kennis met Stephanie Janssen assistent-coach en hoofdcoach VU16

deel 1. Meer bij volgende verslag.

Ik begrijp dat je een soort duizendpoot bent binnen de jeugd van BAL, kun je een korte samenvatting van jouw werkzaamheden geven.

Een ‘korte' samenvatting van mijn taken, dat is een uitdaging. Ik ben actief als coach in het academie programma, trainer in de vereniging, en combinatiefunctionaris Basketbal voor de gemeente. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor alle organisatorische zaken rondom de vereniging en de academie.

Eva van Oosten was topscorer

Hinke Houben had maar liefst 21 rebounds en 9 blokshots

Floor Bohré wist op de juiste momenten te scoren

Fleur Berben, met 6 assists, was een stabile factor in het team