17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

Winst voor dames BAL tegen TopKip Lions

De dames van BAL beginnen de wedstrijd sterk verdedigend maar kunnen niet voorkomen dat de TopKip Lions een beetje uitlopen.

Het tweede kwart wordt echter sterk gestart door snelle scores en goede verdediging. In de laatste minuut voor de rust zorgt een mooie steal gevolgd door een score met daarop volgend een driepunter ervoor dat de dames op gelijke hoogte komen. Een buzzerbeater van TopKip brengt de ruststand op 38-35.

Ook het derde kwart houden ze de strakke verdediging aan en met meerdere rebounds gaat de score gelijk op. Met een driepunter in de laatste seconde komen de dames zelfs 3 punten voor te staan.

Het blijft nagelbijten het laatste kwart. Met nog 1,5 minuten op de klok is de stand 65-65. Een score met bonus zorgt voor 65-68 met nog een minuut te gaan. De winst wordt in de laatste minuut niet meer uit handen gegeven. Eindscore 65-68. (Q1 23-14, Q2 38-35, Q3 54-57)

Proficiat dames met deze hard bevochten winst.

De volgende wedstrijd is thuis. In sporthal Boshoven is op zondag 23 oktober. Den Helder Suns te gast. De tip-off is om 14:30 uur.