17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

Vrouwen BAL spelen tegen TopKip Lions

Zaterdagmiddag speelden de dames thuis tegen de TopKip Lions uit Landsmeer. Coach Jorrick Creyghton had maar over een mager aantal damesspeelsters de beschikking. Jana Abdulah heeft afscheid genomen van het team, Marit Arts was geblesseerd en ook Finley van Bree was niet aanwezig.

Reden om 4 meiden van VU18 mee te laten spelen. Daar waar Eva Donkers en Maaike van Veen al eerder meegespeeld hadden bij de dames, maakten vandaag Nowa Offringa en Aiyana Tjon a Meeuw hun debuut in het team.

TopKip Lions was echter te sterk voor ons team. Ze begonnen de wedstrijd voortvarend met een voorsprong van 11 punten in het eerste kwart. Het ervaren team uit Landsmeer bouwde de voorsprong de daarop volgende kwarten verder uit. Eindstand 70-106. Q1: 14-25, Q2: 33-49, Q3: 49-80.

Topscoorder was deze keer Eva van Oosten met 21 punten, er waren 3 dames met 7 rebounds namelijk Hinke Houben, Eva van Oosten en Rajah Fink.

De dames speelden vandaag op de vloer die normaal gesproken alleen voor de wedstrijden van heren 1 is. Aangezien de heren vanavond speelden maakten de dames vandaag ook gebruik van de vloer. Even een paar vragen aan Leon, een van mensen die vroeg opstaat op een “wedstrijd-zaterdag” om de vloer te leggen.

Leon was al toeschouwer bij het basketballen bij BSW. Later werd dat natuurlijk BAL. Het leggen van de vloer doet hij nu ongeveer 2 seizoenen samen met dit team. Uiteraard heeft Leon naast basketbal ook andere hobby’s namelijk voetbal kijken en de Formule 1 volgen. Hij heeft binnen het damesteam geen favoriete speelster, hij vindt dat ze allemaal hard werken en hun best doen.

Voor foto's van deze wedstrijd, kijk op onze Flickr-pagina: https://www.flickr.com/photos/162501188@N03/albums/

Emma Tibosch

Maaike van Veen was goed voor 9 punten

Aiyana Tjon a Meeuw debuteerde vandaag in dit team

Eva Donkers maakte 11 punten

Noah Offringa voor het eerst dit seizoen in dit team

Eva van Oosten was topscorer met 21 punten

Rajah Fink scoorde 17 punten