15 May 2024 / Milhan Charles geselecteerd voor U20 Frankrijk

Vrouwen BAL spelen met een gehavend team tegen koploper

De dames begonnen de wedstrijd tegen de nummer 1 van de competitie met een behoorlijk gehavend team. Wederom konden er 2 startende speelsters niet meedoen. Coach Jorrick had dus maar de beschikking over 8 speelsters.

Uiteraard was dit terug te zien in de cijfers, waarbij opgemerkt mag worden dat vooral het 4e kwart niet onverdienstelijk werd gespeeld door de Weerter dames. Hier maakten ze maar 2 punten minder dan de dames van Sportiff Grasshoppers. Eindstand 41-80 (Q1 11-22, Q2 17-42, Q3 23-60).

Na de wedstrijd hadden we even een kort gesprekje met Alex Laporta onze Amerikaanse forward.

Alex voelt zich hier op haar gemak, Weert is een kleine stad net als de stad waar ze vandaan komt. Aan het feit dat ze hier veel moet fietsen was ze snel gewend. Als kind had ze al leren fietsen en dat verleer je niet snel. In tegenstelling tot in Nederland fietsen volwassen in Amerika hoofdzakelijk voor sport en recreatie.

Het team kent nogal wat geblesseerden deze zijn wel overal bij aanwezig zodat, als ze hersteld zijn, de cohesie van het team nog in tact is. Als laatste gaf Alex nog een omschrijving van de Weerter speelstijl Fast pass en Pressure.

De volgende speeldatum is zondag 11 december om 17.00.uur in de sporthal van Boshoven.

Voor meer foto's van deze wedstrijd, kijk op onze Flickr-pagina: https://www.flickr.com/photos/162501188@N03/albums