17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

Vrouwen BAL in bekerduel met Den Helder

Zondag 14 januari speelden de dames een bekerwedstrijd tegen de dames van Den Helder Suns. Helaas kon coach Jorrick nog steeds niet beschikken over Emma, Marit en Finley waardoor er wederom maar 8 namen op het sheet stonden, waaronder Indira Hoefnagels die haar debuut in de eredivisie maakte.

De dames gingen voortvarend van start en wisten een voorsprong van 13 punten op te bouwen. Helaas raakte Rajah Fink in de laatste minuut voor de pauze dusdanig geblesseerd dat ze niet meer in het veld kwam. De groep om te routeren werd dus nog kleiner, maar de dames vochten voor wat ze waard waren. Het werd echter net niet bekroond met een overwinning.

Enkele cijfers: Hinke Houben scoorde een dubbel, dubbel (11 ptn, 13 rebounds.) Eva van Oosten 15 punten en topscoorder was Floor Bohré met 18 punten waarvan 4 driepunters. Zoals het team nu speelt en met een bredere basis zal een overwinning niet lang op zich laten wachten. Meer foto's zijn te zien op flikr.

Eindstand 62-65, Q1 19-13, Q2 35-25, Q3 49-36.

De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 20 januari tegen ZZ Leiden. Kom zeker kijken want de dames laten mooi basketbal zien.

Na de wedstrijd maken we kennis met Johan Beris, eigenaar van onze sponsor Anytime Fitness in Weert.

Johan heeft vroeger zelf bij heren 1 van het toenmalige BSW gespeeld. Op een gegeven moment verschoof basketbal wat naar de achtergrond. Doordat vrienden bij het basketbal betrokken waren groeide zijn enthousiasme weer, wat zelfs leidde tot de sponsoring.

Hij heeft met Anytime Fitness bewust ervoor gekozen om het 1e damesteam te sponseren, om hen zo te ondersteunen bij hun groei in de (top)sport. Daarom bieden wij hen de mogelijkheid om bij ons te werken aan hun kracht, souplesse en fitheid om nog beter te kunnen presteren op het veld.

“Anytime Fitness Weert is 365 dagen per jaar, 24/7 open. Zo kunnen leden het gemak van sporten ervaren, wanneer het hen uitkomt. Wij zijn er om mensen om met plezier aan hun gezondheid te werken. Het is zó mooi om mensen te helpen en te motiveren om in zichzelf te gaan geloven”, aldus Johan. Daarom is het ook zo leuk de dames te ondersteunen en ze te zien spelen.

Topscorer Floor Bohré

Indira Hoefnagels debuteert in dit duel

Rajah Fink

Eva van Oosten