15 May 2024 / Milhan Charles geselecteerd voor U20 Frankrijk

Vrouwen BAL halen derde overwinning op rij binnen

Zaterdag 24 februari speelden de dames van BAL tegen Zorg en Zekerheid Leiden. Het werd een spannende wedstrijd. Leiden ging voortvarend van start en sloot het eerste kwart af met 11-22. Het tweede kwart kwam Zorg en Zekerheid zelfs met 18 punten voor te staan, maar onze meiden vochten zich terug in de wedstrijd en dus gingen we naar de kleedkamer met 24-34. Na de rust liepen we iets in en de laatste 3 minuten van het vierde kwart kwamen we zelfs op voorsprong die we niet meer weggaven, zelfs uitbouwden. Een prachtige prestatie van dit jonge team met coach Jorrick.

Na de wedstrijd was er voor Hinke en Floor en twee dames van Leiden een dopingtest. Het is gebruikelijk deze test steekproefsgewijs uit te voeren in de eredivisie.

Topscoorder waren Hinke Houben en Floor Bohré met 18 punten en Eva van Oosten 15. Rebounds Hinke Houben 18 en Eva van Oosten 6. De volgende thuiswedstrijd is op 16 maart om 20.00 uur tegen QSTA United.

Meer foto's vind je op onze Flickr-pagina: https://www.flickr.com/photos/162501188@N03/albums/

Deel 2 van vraaggesprek met Stephanie Janssen:

Regelmatig zien we je als assistent coach bij Dames 1. Zelf coach je VU16. Zit daar een verschil in coaching in?

Zeker, we starten in de meidenlijn met de VU16 waar ze vooral veel moeten durven, fouten maken en opnieuw proberen zodat ze als ze uiteindelijk de skills beheren, de overstap naar de dames kunnen maken.

Je bent als stagiaire bij BAL begonnen en van daaruit bij de academie terechtgekomen. Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Dat klopt inderdaad, graag zou ik mee willen als assistent en door willen groeien tot hoofdcoach van een NL team in de jeugd. Vooralsnog ligt mijn voorkeur bij het coachen van jeugd, op termijn wil ik doorgroeien om senioren te coachen, ook buiten Nederland.

Hinke Houben had weer een double-double

Floor Bohré

Fleur Berben