15 May 2024 / Milhan Charles geselecteerd voor U20 Frankrijk

vrouwen BAL-Den Helder Suns

archieffoto van topscorer Emma Tibosch

Zondag 3 maart om 15.00 uur speelden onze dames tegen de dames van Den Helder Suns. Thuis werd er in een spannende wedstrijd nipt gewonnen. Vandaag werd er helaas met 12 punten verschil verloren (59-47). In het eerste kwart kwamen de Den Helder Suns 2 punten voor, in het tweede kwart liepen de dames uit de kop van Noord-Holland nog iets meer uit. De kleedkamer werd opgezocht met 26-18 op het scorebord. De dames van BAL gaven zich echter nog niet gewonnen en wisten de stand in het 3e kwart gelijk te trekken 38-38. In het vierde kwart kwam Den Helder toch weer voor te staan en wist de voorsprong uit te bouwen tot 12 punten. Eindstand 59-47.

Topscoorder waren Emma Tibosch, Floor Bohré en Eva van Oosten met respectievelijk 13, 12 en 10 punten. Hinke Houben wist weer 11 rebounds achter haar naam te zetten en zowel Hinke Houben als Fleur Berben hadden 3 assists.

De volgende wedstrijd is een uitwedstrijd op 9 maart in Leiden. Thuis spelen de dames weer op 16 maart tegen QSTA United.

Op 1 april vindt het Girls Only event plaats in sporthal Boshoven. Special guest is Pascal de Angillis. Even een korte kennismaking met Pascal.

Pascal is getrouwd met Thiaba en heeft vijf kinderen. Hij woont in het Belgische Mielen-boven-Aalst.

Hij is een ervaren coach die een behoorlijke staat van dienst in het Belgische, maar ook het buitenlandse basketbal heeft. We noemen er een paar op:

• Assistent coach Belgisch nationaal basketball team Belgian Cats

• Televisie commentator BNXT basketball league.

• Directeur Internationale scouting Ottawa Black.

• Hoofd coach Mannen Spirou Charloi.

Pascal heeft om persoonlijke redenen zijn job als hoofd coach Mannen bij Spirou in 2019 beëindigd. Maar het basketbalbloed bleef kriebelen. Zijn 3 dochters basketballen bij Femina Habac: “En toen het bestuur mij vroeg om headcoach en jeugdcoördinator te worden, hoefde ik niet lang na te denken. Weet je waarom? Omdat het allemaal perfect combineerbaar blijft met mijn job en gezin.”

Sinds 1 februari is Pascal ook assistent coach van de Belgian Cats die 2023 Europees kampioen werden en op 9 februari nipt in de buzzer van Amerika verloren.