17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

Vrouwen BAL - Den Helder Suns

De dames Den Helder waren te sterk voor onze vrouwen. De eerste 2 kwarten ging het redelijk gelijk op. Q1 11-13 en Q2 25-28, in het derde kwart liep Den Helder snel uit. Het verschil zat hem vooral ook in de rebound. Hinke was tegen haar vierde fout aangelopen en werd naar de kant gehaald. Den Helder liep uit tot 18 punten Q3 36-54. Het vierde kwart ging weer redelijk gelijk op, maar het leed was al geschied. Eindstand 51-72.

Topscoorder Eva van Oosten met 13 punten, Hinke Houben scoorde 12 punten, Fleur Berben en Jana Abdullah waren beiden goed voor 5 rebounds. Eva van Oosten en Marit Aarts hadden beiden 2 assists.

De volgende wedstrijd is aanstaande zaterdag 9 december om 20.00 uur in sporthal Boshoven tegen Jolly Jumpers, zij staan 4e in de competitie.

Een gesprekje met Linda de Veld

Linda is van oorsprong Rotterdamse maar verhuisde 5 jaar geleden met haar zoon die voor BAL ging spelen mee naar het Limburgse. Toen ze naar het zuiden verhuisde, hadden ze haar gewaarschuwd dat ze in het zuiden minder direct zou moeten zijn, maar eerlijk gezegd heeft ze daar tot nu weinig last van gehad.

Ze is inmiddels behoorlijk ingeburgerd in Weert, heeft een fulltime job en viert carnaval. Maar daarnaast is ze een soort duizendpoot als vrijwilliger binnen de academie. Wanneer je ook in de hal komt, kom je Linda meestal wel tegen. Zo is ze verantwoordelijk voor de vloerploeg, de campus, zit in de jeugdcommissie, wast de kleren van heren 1 na een uitwedstrijd en is verantwoordelijk voor de webshop en de bestelling van de kleding. Vooral in dat laatste gaat veel van haar tijd zitten. De academie/vereniging zou best wat handjes kunnen gebruiken, er zijn dan ook diverse vacatures o.a. bij de kleding.

Voor meer foto's, kijk op onze Flickr-pagina: https://www.flickr.com/photos/162501188@N03/albums

Hinke Houben

Jana Abdullah gaat voor de rebound

Fleur Berben