17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

Uitgedund BAL strijdend ten onder na twee verlengingen

In een super spannende wedstrijd trok Yoast United zaterdagavond na twee verlengingen aan het langste eind.

Yoast pakte in het eerste kwart nog een voorsprong van 17-21, toen hierna zowel Walker Miller als Neil Masnic geblesseerd uitvielen (Tyler Frederick en Aleksandar Matushev zaten al met een blessure langs de kant) toonde de overgebleven spelers van BAL enorme veerkracht. Onder leiding van een ijzersterk speldende Oshean Brathwaite, die weer terug is na een blessure, knokte ons team zich naar 38-34 bij rust en 63-52 na het derde kwart. Yoast plaatste een 0-12 run in het laatste kwart en na 3 rake vrije worpen van Oshean was de eerste verlenging een feit: 76-76.

BAL begon de verlening met een 9-0 run en met nog een minuut te spelen was de stand 87-78. De winst leek binnen maar niets was minder waar. Ook Yoast scoorde 9 punten op rij en er volgde nog een verlenging. Hierin moest een leeg gestreden BAL zich in laatste minuten gewonnen geven.

Weertenaar Oshean Brathwaite maakte de meeste punten ooit als Nederlandse speler in Weerter dienst. Hij was goed voor maar lieft 36 punten (tegen 78%), 6 assists en 4 rebounds.