17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

Topkip vrouwen maatje te groot voor dames BAL

Fleur Berben in actie

Zaterdagavond speelden de vrouwen van BAL thuis een competitiewedstrijd in de Elite B tegen het team van TopKip Lions. Ofschoon het eerste kwart mooi gelijk op ging, liepen de dames van Topkip Lions in het tweede kwart uit. In het derde kwart was de beker nog niet leeg en liep het verschil op tot 36 punten. Het vierde kwart maakten beide teams echter weer bijna evenveel punten. BAL 13 en Topkip Lions 15. Eindstand 43-81 (Q1 17-19, Q2 21-40, Q3 30-66)

De volgende wedstrijd is een thuiswedstrijd op donderdag 23 februari om 20.00 uur in sporthal Boshoven. Dit is de bekerwedstrijd tegen Triple Threat. De wedstrijd is gratis toegankelijk.

Even kennismaken met Fleur Berben:
Op haar 14e is Fleur voor BAL gaan spelen, de eerste 2 jaar heeft ze op en neer gereisd (ze komt uit Treebeek), daarna heeft ze een jaar bij een leuk gastgezin gewoond en nu woont ze op de campus. Dat bevalt haar heel goed. Als er iets is, is er altijd iemand om te helpen en niet te vergeten heeft ze een leuke kamergenoot.

Fleur merkt, nu ze eredivisie speelt, dat er een verschil is met de andere competities waarin ze speelde. Het is veel tactischer en veel sneller.

Op de vraag wat haar liefhebberijen zijn gaf Fleur aan vroeger graag te skiƫn. Maar dat kan nu niet meer. Dit was echter een bewuste keuze van haar. Verder vindt ze haar familie heel belangrijk.

Foto's van Jos van Moorsel kun je vinden in een van onze albums: https://www.flickr.com/photos/162501188@N03/albums