17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

Team Basketbal Academie Limburg nagenoeg compleet

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan het samenstellen van het eerste mannenteam van BAL voor komend seizoen. Afgelopen weekend is de laatste speler vastgelegd.

Daarom presenteren wij jullie met trots ons team voor het seizoen 2022-2023!!

Neil Masnic
Het bestuur en de coaching staf van de Basketbal Academie Limburg zijn verheugd dat ze Neil Masnic voor nog een seizoen aan het team hebben weten te binden. De 22-jarige en 2.06m lange Duitse forward kwam twee seizoenen geleden naar Weert en heeft zich sindsdien als een vaste waarde in de hoofdmacht bewezen.

Coach Koen van Gerwen: “Neil is ontzettend belangrijk voor ons door zijn lengte en schotkracht op de 4-positie. Door zijn schot is hij een prototype moderne forward, een type speler die goed in ons team past. Verschillende Duitse ploegen hebben hun interesse in Neil getoond en daarom zijn we extra blij hem nog een extra jaar in Weert te hebben”.

Aleksandar Matushev
Aleksandar Matushev is een 22-jarige en 1,98m lange Bulgaarse schutter die speelt op guard/forward positie. Hij komt over van Tundja Yambol uit zijn geboorteplaats Yambol, waar hij de afgelopen vijf jaar deel uitmaakte van de hoofdmacht dat in de Bulgaarse eredivisie speelt. Afgelopen seizoen scoorde hij bijna 12 punten gemiddeld. Daarnaast pakte hij 3,4 rebounds en gaf hij 2,4 assists per wedstrijd.

Matushev speelde in alle Bulgaarse jeugdselecties voor zijn leeftijd. Bij zijn laatste deelname aan de Europese U20 kampioenschappen voor B-landen kwam hij tot 14,9 punten gemiddeld per wedstrijd. In de wedstrijd waarin hij met Bulgarije van Nederland won, had hij 17 punten.

Het is voor het eerst in de Weerter basketbalgeschiedenis dat er een speler uit Bulgarije de gelederen komt versterken. Matushev gaat bij BAL zowel de shooting guard als de small forward positie bemannen.

Hier is alvast een voorproefje van Aleksandar: https://youtu.be/VGa6W9IEwB8

Tyler Frederick
Tyler Frederick is een sterke en atletische, 1,98m lange, forward. De Amerikaan sloot zijn opleiding af aan de Slippery Rock University (NCAA, D2) alwaar hij tot 14,8 punten en ruim 9,5 rebounds per wedstrijd gemiddeld kwam. Met een afwerkingspercentage van 39% toonde hij aan ook een begenadigd driepuntschutter te zijn.

De 23-jarige Frederick begint in Weert aan zijn eerste buitenlandse avontuur. Dat hij zijn ervaringen op Slippery Rock kan delen met Revelinio Tholel, de onlangs bekend gemaakte aanwinst van BAL die eerder ook dezelfde universiteit uitkwam, zal de overgang makkelijker maken.

Koen van Gerwen: “Tyler kan op beide forward posities uit de voeten. Zijn veelzijdigheid en atletisch vermogen geeft Radenko mogelijkheden om met verschillende line-ups te spelen. In de wedstrijden die we gezien hebben en de gesprekken die we met Tyler gevoerd hebben sprong zijn energieke en enthousiaste karakter er direct uit. Hij was een krachtige en dynamische rebounder op college en wij verwachten dat hij dit ook kan laten zien in de BNXT-League”.

Voor een eerste indruk van Tyler Frederick zijn hier zijn highlights van afgelopen seizoen te zien: https://youtu.be/MQrcZc4rOQ0

Marques Wilson
Marques is een 23-jarige Rookie van Lehigh University (NCAA D1). De 1,93m lange guard kan zowel op de shooting guard als de point guard positie spelen.

Met Wilson denkt de coaching staf de gewenste leider op en naast het veld binnen de jonge ploeg gehaald te hebben. In zijn voorlaatste jaar op college kwam hij tot maar liefst 15,3 punten, 4,1 rebounds, 2,8 assists en 1,6 steals per wedstrijd gemiddeld. Naast zijn aanvallende prestaties gaat Wilson ook verdedigend voorop in de strijd. Afgelopen seizoen kampte hij, net als Roel van Overbeek, met de ziekte van Pfeiffer en dit drukte zijn statistieken uiteraard. Nu is hij weer helemaal fit en klaar om bij BAL aan de slag te gaan.

Bij Lehigh was Wilson de opvolger van Austin Price, de spelverdeler van Heroes Den Bosch dit seizoen.

Maak alvast kennes met Marques Wilson: https://youtu.be/KVqZy4u2RAE

En geniet van zijn highlights: https://youtu.be/_449ZvrIUJc

Walker Miller
De ruimte die ontstaat in het frontcourt naast Neil Masnic, Odin Verhoeven en Stijn Hintzbergen gaat opgevuld worden door Walker Miller. Walker is een atletische, 2.11m lange, forward/center.

Hij heeft eerst 4 jaar op de befaamde Universiteit van North Carolina gespeeld (waar onder andere Michael Jordan vandaan komt), en heeft getraind met huidige NBA spelers als Cameron Johnson, Theo Pinson, Coby White, Nassir Little, Cole Anthony en Day'Ron Sharpe. Zijn college carrière sloot hij af op de Monmouth University (NCAA DI, MAAC conference). Met bijna 15 punten en 5,8 rebounds gemiddeld op Monmouth gaat hij een belangrijke rol spelen bij BAL. Tegenstanders afgelopen seizoen waren onder andere de in Weert bekende Jacco Fritz en Dylan van Eyck alsmede zijn nieuwe teamgenoot in Weert, Marques Wilson.

Wie meer over Walker Miller te weten wil komen, kan zich hier inlezen: https://www.espn.com/mens-college-basketball/story/_/id/33151816/how-four-year-unc-basketball-walk-walker-miller-became-star-monmouth-why-never-played-famous-older-brother

En hier is een voorproefje van zijn spel te zien: https://vimeo.com/702247973

Revelinio Tholel
Al eerder werd de 22-jarige Forward Revelinio Tholel voor twee seizoenen vastgelegd. De Nederlander is na 6 jaar ervaring opdoen in Spanje en Amerika verheugd weer terug te keren op de Nederlandse velden.

Max van den Heuvel, Oshean Brathwaite, Armin Strojil, Odin Verhoeven en Stijn Hintzbergen hebben allemaal nog een doorlopend contract tot 2025. Deze talenten hebben in het afgelopen seizoen allemaal stappen gemaakt en de verwachting is dan ook dat de groei van deze spelers komend seizoen verder zal doorzetten!

De selectie van de Basketbal Academie Limburg is met deze spelers voor komend seizoen nagenoeg compleet. Er zullen alleen nog enkele talenten uit de academie worden toegevoegd.