17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

Ondanks vele zieken wint BAL van Apollo Amsterdam

Archieffoto van Oshean Brathwaite

De ziekenboeg bij de mannen van Basketbal Academie Limburg wordt steeds groter. Naast 5 basisspelers (NoƩ, Tyler, Aleksandar, Max en Renars) moet ook onze hoofdcoach Radenko Varagic verschiet laten gaan.

Toch begint BAL voortvarend aan de wedstrijd en dankzij verschillende rake driepunters staat er snel een verschil van 14 punten op het scorebord. Op het einde van het eerste kwart is de stand 14-24.

In het tweede kwart vallen de schoten van buitenaf niet meer en Apollo komt terug in de wedstrijd. De teams gaan rusten bij een gelijke stand van 41-41.

Na rust is het Amsterdam dat de leiding overneemt en heel even lijkt het de foute kant op te gaan maar na 3,5 minuut spelen staat Oshean Brathwaite op en maakt 7 snelle punten op rij: 50-55. BAL weet de voorsprong vast te houden en het derde kwart eindigt in een voorsprong van 54-61.

Na rust loopt BAL verder uit en halverwege is het verschil weer tien punten. Het wordt nog even spannend want met nog 40 seconden te spelen is het verschil nog maar 4 punten: 71-75. BAL houdt het hoofd koel en speelt de wedstrijd goed uit. De derde overwinning is een feit!

Een knappe teamprestatie waarin vier spelers van BAL in de dubbele cijfers komen. Marques Wilson (21), Oshean Brathwaite (17), Neil Masnic en Revelinio Tholel (16). Neil Masnic zet een double double achter zijn naam, naast 16 punten heeft hij 12 rebounds.