15 May 2024 / Milhan Charles geselecteerd voor U20 Frankrijk

Mannen van BAL verslaan Donar

Zaterdagavond was voor de manen van BAL weer een succes. In de Martini Plaza wist BAL de punten mee naar Weert te nemen.

Donar kwam sterk uit de startblokken en het duurde bijna 2 minuten tot BAL haar eerste punt kon bijschrijven. Daarna gingen beide partijen gelijk op en wist BAL steeds iets in te lopen. Door een rebound en score van Neil Masnic in de 6e minuut werd de stand gelijk (17-17) en dat bleef het een hele tijd. Pas in de laatste minuut werd het verschil gemaakt: BAL maakt 2 punten maar Donar had een driepunter: 20-19.

Het tweede kwart was voor de Groningse ploeg. Ze bouwden langzaam een kleine voorsprong op maar BAL kon steeds aanhaken. Pas in de laatste twee minuten wist Donar een kleine voorsprong vast te houden: 42-35

In het derde kwart kwam BAL helemaal terug en het verlies van het tweede kwart werd helemaal gecompenseerd. Het kwart eindigde in 56-55.

In het vierde kwart kwamen beide partijen om en om aan de leiding, maar de laatste 2 minuten stond Groningen droog en kon BAL via een paar vrije worpen de zege naar zich toe trekken.

Deze overwinning op grootmacht Donar is een mooie opsteker voor BAL en de verwachtingen voor de volgende wedstrijd, zaterdag a.s. thuis tegen regerend landskampioen ZZ Leiden zijn hooggespannen. Beide ploegen hebben evenveel punten in evenveel wedstrijden. Zorg dat je erbij bent: zaterdag 4 november, 20:00 uur in sporthal Boshoven. Bestel hier je kaartjes: https://balimburg.stager.co/web/tickets

Topscorer was NoƩ Botuli met 18 punten en Dan Oladapo had weer een double-double met 12 punten en 14 rebounds. Oshean Brathwaite had weer de meeste assists (7).