15 May 2024 / Milhan Charles geselecteerd voor U20 Frankrijk

Huldiging van de eerste kampioenen van BAL

Zondag 16 april werden twee afdelingsteams van Basketbal Academie kampioen in hun klasse. Beide teams speelden hun laatste wedstrijd van de competitie in Sporthal Boshoven.

Als eerste speelde U-22-2. Zij werden ongeslagen kampioen. De uitslag van hun laatste wedstrijd tegen BC Titans mocht er ook zijn: eindstand 112-35. De voorzitter, Jeroen van Veen, reikte de medailles uit en namens het hele team nam de aanvoerder de beker in ontvangst. Natuurlijk kwam er na dit ceremoniële deel het informele deel: beide coaches gingen onder de douche. Het volgende seizoen zal dit team in de senioren competitie uitkomen.

Onze U12-2 speelde hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen de Jumpers ’76 uit Venray. Het werd een spannende wedstrijd waarbij de teams niet voor elkaar onder deden. Dit resulteerde in een eindstand van 42-42. U12-2 heeft echter een puntenvoorsprong op nr. 2 van de competitie en zijn dus kampioen. Gefeliciteerd jongens!!!! Een prima prestatie.

Speciaal voor dit team was Oshean Brathwaite, speler van de Heren 1, naar de huldiging gekomen. Hij feliciteerde iedere speler en deed ze de kampioensmedaille om. De aanvoerder van het team nam de kampioensbeker in ontvangst en iedere speler ging met deze beker en de medaille op de foto.