15 May 2024 / Milhan Charles geselecteerd voor U20 Frankrijk

Gemeente Weert nodigde Basketbal Academie Limburg uit

Het college van burgemeester en wethouders maakte dinsdagmiddag nader kennis met de eredivisie teams met staf van Basketbal Academie Limburg. Dat de gemeente belang aan deze bijeenkomst hecht, bleek wel uit het feit dat het voltallige college aanwezig was. Eerst was er een gezellig koffiemoment waarbij de niet Weerter spelers/sters kennis konden maken met onze beroemde Weerter Vlaai. Vervolgens werden de spelers en speelsters door burgemeester Vlecken op humoristische wijze toegesproken in de raadzaal. Hij benadrukte daarbij het belang van Basketbal Academie Limburg voor Weert.

Uiteraard werden er presentjes uitgewisseld. Het college kreeg namens de Basketbal Academie een basketbal met daarop de handtekeningen van alle spelers/sters van de eerste teams. De basketballers ontvingen uit handen van de collegeleden een beker met het wapen van Weert, gevuld met 2 energierepen. Een toepasselijke attentie voor onze topsporters.

Zowel het college als het bestuur van BAL vinden het van groot belang dat er een goede verstandhouding tussen beide is. Een bijeenkomst als deze draagt daar zeker aan bij.

De kennismaking werd afgesloten met een foto van het College samen met de teams, staf en bestuursleden, naar goed gebruik op de trappen van het stadhuis.