13 Apr 2024 / Einde seizoen vrouwen van BAL

Dames BAL delven het onderspit door 3 punter lawine van Topkip Lions

Het damesteam van BAL speelde vanavond de competitiewedstijd tegen Topkip Lions uit Landsmeer. Het eerste kwart konden de dames van BAL nog redelijke tegenstand bieden.

In het tweede kwart lukt dat al minder en in met name het derde kwart werden de dames van BAL bedolven onder een lawine van 3- punters.

Aan het einde van het vierde kwart bleek dat de eindstand voor Topkip Lions voor 69 van de 115 punten bestond uit 3-punters. Eindstand 65-115. (Q1 16-19, Q2 27-53, Q3 50-90)

Vermeld mag worden dat Floor Bohré niet onverdienstelijk speelde deze wedstrijd en 19 punten scoorde.

Als gebruikelijk een gesprekje met een van de speelsters. Deze keer de jongste speler van het team, Maaike van Veen, 16 jaar oud. Vanavond was Maaike goed voor 11 punten waarvan 3 driepunters.

Voor Maaike is het spelen in het 1e damesteam van BAL toch wel anders dan het spelen in bijvoorbeeld het onder 18 team. In tegenstelling tot U18 is het spel sneller en fysieker. Je moet je aan de gemaakte afspraken binnen het team houden want de tegenstander “leest” het spel veel sneller.

Zelf heb in mijn eerste 2 jaar bij de Academie bij de jongens onder U14 gespeeld met Mick Fleuren als coach. Het voordeel van het spelen in een jongensteam is dat je beter met het fysiek spel leert omgaan en dat je daardoor in de vrouwcompetitie beter tegen het fysieke spel van de oudere dames bestand bent.