15 May 2024 / Milhan Charles geselecteerd voor U20 Frankrijk

Belgisch Talent sluit aan bij BAL

Basketbal Academie Limburg heeft het Belgische talent Noé Botuli (22 jaar) vastgelegd nadat Oshean Brathwaite zaterdag tijdens de wedstrijd tegen Apollo een zware handblessure opliep.

Noé Botuli is geen onbekende voor de coachingstaff van BAL. Coach Radenko: “We hebben Noé de afgelopen zes jaar veel zien spelen op internationale toernooien en waren altijd onder de indruk van zijn atletisch vermogen en aanvallende en verdedigende kwaliteiten. Toen Oshean geblesseerd raakte hebben we snel kunnen schakelen en we zijn blij dat Noé direct inzetbaar is.”

Noé heeft de basketbalacademie van Oostende doorlopen en speelde afgelopen drie seizoenen bij Spirou Charleroi. Noé is blij dat hij het team van BAL kan versterken. “Er was afgelopen zomer veel interesse maar het lukte niet om een contract af te dwingen. Vorige jaar heb ik in de BNXT-league tegen BAL gespeeld en ik was onder de indruk van de energie en het type basketbal dat ze speelden. Ik heb ook goede verhalen gehoord over de coaching staff en wil me graag onder Radenko en Koen verder ontwikkelen om vervolgens de stap te zetten naar een grote club. Ik zie BAL als ideaal tussenstation.”

De komst van Noé is mogelijk gemaakt door een bevlogen sponsor van de businessclub van Basketbal Academie Limburg.

Wil je Noé live zien spelen? Kom dan zondag 23 oktober a.s. naar sporthal Boshoven! Dan spelen de mannen om 18:00 uur tegen Landstede Basketbal.