17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

Bekerwedstrijd vrouwen BAL tegen Basketball Vereniging Amsterdam

Donderdagavond waren de vrouwen van BAL afgereisd naar het gastvrije thuishonk van Basketball Vereniging Amsterdam (BVA). Daar speelden de vrouwen in het kader van de bekerwedstrijden uit tegen BVA. Het team van BVA speelt in de 2e divisie.

De dames begonnen nerveus en rommelig na de tip off, maar herpakten zich snel. Het verschil tussen beide ploegen was na het eerste kwart al duidelijk, stand 12-31. En hoewel de dames van Amsterdam vochten voor elk punt, liep het verschil in het tweede, derde en vierde kwart verder op, waardoor als eindstand 36-89 werd genoteerd (Q1 12-31, Q2 17-47, Q3 28-70, Q4 36-89).

De volgende wedstrijd is komende zaterdag 28 januari tegen Lekdetec uit Bemmel in sporthal Boshoven om 20.00 uur.

Na de wedstrijd sprak ik even met Marianne Körner, de moeder van Siri. Siri is na een korte uitstap naar Almonte en Leiden weer terug in het BAL team. Marianne heeft zelf gebasketbald, gecoached en is scheidsrechter geweest. Zodoende is basketbal Siri met de paplepel ingegeven. “Als moeder was het moeilijk me niet met haar spel te bemoeien toen ze ouder werd en bij BAL ging spelen, ook omdat ik haar zelf gecoached heb. Door de wedstrijden te gaan filmen was ik bezig en lette ik niet meer specifiek op haar. Ik ben natuurlijk trots op Siri want ze doet het hartstikke goed op dit niveau, naast haar studie.”

Foto's van de wedstrijd staan hier: https://www.flickr.com/photos/162501188@N03/albums