15 May 2024 / Milhan Charles geselecteerd voor U20 Frankrijk

Bedankt

Bij opleiden hoort ook afscheid nemen van talent. Komend seizoen zullen Sander Hollanders, Roel van Overbeek, Wietze Nossek, Jef de Vries, Marijan Obad, Joost Bijl, Chris Hudson en DJ Mitchell niet meer terugkeren bij BAL.

Afscheid nemen is nooit leuk maar we zijn trots dat veel van deze spelers zich zo goed hebben ontwikkeld dat ze na meerdere succesvolle jaren bij BAL nu klaar zijn voor een volgende stap in hun carrière.

Zo begon Sander Hollanders op 13-jarige leeftijd aan zijn opleiding bij BAL en speelde 5 seizoenen voor het eerste team. Het pas 20-jarige talent werd dit jaar verkozen tot de beste speler onder de 23 jaar in de BNXT league.

Captain Roel van Overbeek kwam op 12-jarige leeftijd naar de Academie en maakte in 2016, op 16-jarige leeftijd, zijn debuut in de eredivisie.

Wietze Nossek kwam in 2017 naar de Academie waar hij in de afgelopen 5 jaar elk jaar een belangrijkere waarde werd voor het eerste team.

Marijan Obad kende veel pech in de drie seizoenen dat hij bij BAL speelde. Geteisterd door blessures kon hij in de laatste maanden pas echt laten zien wat hij in huis heeft.

De 22-jarige Jef de Vries kwam twee seizoenen uit voor BAL en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging, net zoals Chris Hudson en DJ Mitchell die één seizoen voor ons vlaggenschip speelden.

Joost Bijl tekende vorig jaar een 3-jarig contract bij BAL maar heeft helaas moeten besluiten om vanwege zijn hardnekkige blessure te stoppen met basketballen op het hoogste niveau.

Wij danken alle spelers voor hun vertrouwen en inzet de afgelopen jaren en wensen ze heel veel succes in het vervolg van hun (basketbal)carrière!

Op 2 juli is de dag van het Weerter Basketbal waarvoor iedereen die het Basketbal in Weert een warm hart toedraagt is uitgenodigd. De meeste spelers zijn dan aanwezig en er zal dan afscheid genomen worden.

Wil jij een blijvende herinnering aan jouw favoriete speler? Bied dan mee op het originele wedstrijdtenue in onze veiling!

http://www.basketballacademielimburg.nl/veiling-shirts-2/