15 May 2024 / Milhan Charles geselecteerd voor U20 Frankrijk

BECS IT SERVICES IS NIEUWE SHIRTSPONSOR BIJ BAL

Basketbal Academie Limburg is verheugd dat de samenwerking met Becs IT Services geleid heeft tot een meer uitgebreide vorm. Becs IT Services is een nieuwe shirtsponsor van BAL. Dit seizoen prijkt hun logo op de rug van het tenue van Heren 1.

Genoeg redenen voor ons om een kort gesprek aan te vragen bij Godain Weerts, mede-eigenaar van dit bedrijf. Becs IT Services is een servicegerichte IT-dienstverlener met vestigingen in Weert en Maastricht-Airport. Het afgelopen jaar hebben ze ook in Roermond een vestiging geopend. 

Godain‘s interesse in het basketbal speelt al vanaf dat hij een jaar of 12-13 was. Toen begon het basketbal in Weert gestalte te krijgen. “Henk Konings en Paul Stokbroeks hebben toen BSW opgericht en ik werd helemaal verslaafd aan het spelletje”, verklaart hij.

Blijkbaar met succes, want in 1982 speelde Godain onder nummer 11 in het team dat toen promotie naar de eredivisie heeft afgedwongen. Als pointguard is hij door Henk Konings gevraagd in het team mee te doen. Godain herinnert zich de promotiewedstrijd nog heel goed: “Er waren 1600 man in sporthal Leuken, terwijl er maar 800 in mochten. Toeschouwers zaten tot aan de rand van het veld.”

Op de vraag waarom Becs IT  Services nu BAL heeft gekozen om hun naam mee te verbinden verklaart hij: “De reden waarom wij BAL willen ondersteunen is omdat we in BAL een aantal parallellen zien met ons bedrijf.”

Godain memoreert: “BAL zit in de lift en dat komt omdat ze een enorm goede structuur hebben neergelegd, ze werken met jeugdige spelers en het afgelopen seizoen hebben ze het prima gedaan.”

Becs IT services is ook enorm gegroeid, er werken veel jonge mensen. Deze mensen moeten flexibel zijn. Godain verduidelijkt: “Alles wat we aantreffen op IT-vlak moeten we zien op te lossen. En dat lukt omdat we aan de achterkant een sterke structuur en een goed fundament hebben staan.”

We bedanken Godain voor zijn vertrouwen in onze mooie club en hopen hem in onze sportarena tegen te komen bij een van de wedstrijden.