15 May 2024 / Milhan Charles geselecteerd voor U20 Frankrijk

Basketbal Academie Limburg versterkt coaching staf

Weert – China

Basketbal Academie Limburg trekt Cyril Weerkamp aan als nieuwe coach voor de MU18 en MU16. Cyril Weerkamp heeft de afgelopen jaren in China en Spanje gewerkt als jeugdcoach. Voordat hij naar het buitenland vertrok is hij werkzaam geweest op de regionale talent centers (RTC) in Groningen en Zwolle en was hij als assistent bondscoach betrokken bij het programma voor de MU14-MU16. Coach Radenko Varagic: “Ik ben enorm blij dat we na het vertrek van Mick zo snel een hele goede opvolger hebben gevonden in de persoon van Cyril. Hij staat bekend als een coach die heel veel energie brengt en past heel goed in de wijze hoe we binnen BAL talent opleiden”.

Cyril zal komende weken zijn verhuizing uit China voorbereiden en verwacht zich begin juli in Weert te vestigen. Cyril Weerkamp: “Ik volg de BAL academie al een aantal jaren en ben verheugd om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van de academie en aan de slag te gaan met talentvolle jongeren”.

De coaching staff voor volgend jaar bestaat naast Cyril Weerkamp uit Radenko Varagic, Koen van Gerwen, Jorrick Creyghton, Stephanie Janssen, Frank Verdonschot, Killian Roovers en Mitchell Verbael.

Er staat nog één vacature open binnen Basketbal Academie Limburg: voor de VU18 en assistent voor het vrouwenteam eredivisie.