17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

BAL kon spektakelstuk net niet voltooien

Elyjah Goss

Zaterdagavond ontving Basketbal Academie Limburg (BAL) de nr.1 van de competitie, Heroes Den Bosch. BAL kwam goed uit de startblokken en wist Heroes in het eerste kwart behoorlijk op achterstand te plaatsen. Den Bosch loopt achter de feiten aan en het eerste kwart eindigt in een mooie voorsprong van BAL: 21-13.

Het tweede kwart weet Den Bosch nog steeds geen vuist te maken. Hoewel BAL in dit kwart veel fouten toegewezen kreeg, kon Heroes Den Bosch daar geen voordeel uit halen. Ook het tweede kwart was voor BAL: 38-24.

Na de rust, in het derde kwart, was het spel meer in evenwicht. BAL liep nog één puntje uit en het kwart werd afgesloten met 54-39. Het Weerter publiek in sporthal Boshoven hoopte op een spectaculaire afloop, want het vierde kwart begon met een voorsprong van 15 punten. Zou BAL de topploeg van de competitie kunnen verslaan?

De eerste paar minuten gebeurt er nog niet veel maar in de derde minuut weten de mannen van Heroes het netje te vinden. Een tweepunter wordt opgevolgd door twee 3-punters, dan weer een aantal scores van 2 en 3 brengen Den Bosch in de negende minuut op een gelijke stand: 57-57. Dan blijft het nog even spannend, maar in de laatste seconden van de laatste minuut weet Den Bosch de wedstrijd naar zich toe te trekken: 60-65.

Het publiek heeft weer een aantrekkelijke wedstrijd gezien, die spannend bleef tot het einde en waar de nieuwe aanwinst van BAL, Elyjah Goss, zijn sporen verdiend heeft met weer een double-double (13 punten, 15 rebounds).