15 May 2024 / Milhan Charles geselecteerd voor U20 Frankrijk

BAL kan stijgende lijn niet voortzetten

Basketbal Academie Limburg zit in de lift en de wedstrijd tegen landskampioen ZZ Leiden zou een mooie opsteker kunnen zijn.

De eerste helft gingen beide partijen gelijk op. Het eerste kwart was voor Leiden (16-20) en het tweede kwart was voor BAL (23-21), dat in de laatste drie minuten met veel energie de wedstrijd weer naar zich toe wist te trekken. Bij de rust was er een minimaal verschil van twee punten: 39-41. Alles is nog mogelijk.

In het derde kwart wist Leiden in de eerste vier minuten uit te lopen tot een verschil van 19 punten. BAL wist hierna weer iets terug te winnen door een driepunter van Neil Masnic, een serie van tweepunters van Stijn Hintzbergen, Oshean Brathwaite en Revelinio Tholel. Maar het kwart eindigde in een duidelijk voordeel van Leiden (54-70).

Het laatste kwart ging gelijk op maar dat was voor BAL niet voldoende. De wedstrijd werd afgesloten in een stand 71-88 en Leiden weet zich hiermee aan de top van de Nederlandse competitie van de BNXT-League te nestelen. BAL staat op een gedeelde derde plaats, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld en één punt minder dan de nr. 2: Groningen. En daar hebben we vorige week van gewonnen!

Filip Brancovic had een double-double met 18 punten en 10 rebounds.

Bij deze wedstrijd had BAL Oekraïners uit Cranendonck uitgenodigd als toeschouwer. In Oekraïne is basketbal een sport die door veel mensen gevolgd wordt. Indra Deckers, projectleider opvang Oekraïne, heeft namens de Oekraïners de uitnodiging aangenomen en een kleine 50 personen waren aanwezig in de sporthal. Zij hebben een attractieve, mooie wedstrijd gezien en we hopen deze supporters nog vaker terug te zien.