17 Jun 2024 / BAL sluit driejarig contract met PrismaWorx

Amerikaanse speelster komt spelen voor BAL

Het komende seizoen zal Alexandra (Alex) Laporta voor Basketbal Academie Limburg (BAL) uitkomen in de WBL (Women Basketball League). De WBL is de hoogste divisie in Nederland voor het vrouwen basketbal. Voor BAL is ze de eerste Amerikaanse speelster. Alex heeft haar hele college periode gespeeld op University of Missouri. Ze heeft een sterk afstandsschot en door haar lengte van 6 feet (1,83 m) kan ze zowel inside als outside spelen. Ze scoorde in haar laatste jaar gemiddeld 12 punten en pakte 7 rebounds. Daarnaast werd ze verkozen in het first team All GLVC (Great Laker Valley Conference).

Coach Jorrick Creython: “Ik ben blij dat we Alex hebben kunnen vastleggen. We spelen volgend seizoen met een jong team en met de ervaring en de kwaliteiten van Alex kunnen we mooie resultaten neerzetten.”

AT-Automation is de hoofdsponsor van het BAL vrouwenbasketbal en ondersteunt de groei van de vrouwen topsport. Ard Triepels, directeur van AT-Automation: “We zijn in 2021 een samenwerking aangegaan met BAL voor de groei van de vrouwen topsport en we zijn blij dat er al op zo’n korte termijn op het hoogste niveau gespeeld gaat worden.”

Meer info over BAL: www.basketbalacademielimburg.nl

Meer info over AT-Automation: www.at-automation.nl