01 May 2024 / BAL komt te kort tegen Limburg United

Spirou Charleroi te sterk voor BAL

Reunie t.g.v. 30 jaar geleden landskampioen

Zaterdagavond namen de mannen van BAL het op tegen Spirou Charleroi.

Na een geslaagde reünie voor oud spelers, sponsoren en vrijwilligers zat de sfeer er goed in en het publiek zat klaar voor een spannende wedstrijd tegen Spirou. De vorige wedstrijd in Charleroi werd namelijk met maar 2 punten verschil verloren.

Al snel bleek dat Spirou het dit keer niet zo ver wilde laten komen.

Dankzij Oshean Brathwaite wist BAL in de openingsfase in het spoor van Spirou te blijven. Bij de stand 7-10 plaatsten de bezoekers een 0-7 run, waarna het verschil opliep tot 13 punten bij de rust: 33-46.

Na de rust schakelde het sterk en fysiek spelende Spirou nog een tandje bij en BAL moest definitief afhaken. BAL wist in de laatste twee kwarten nog maar 25 punten te maken en na 40 minuten spelen was de eindstand 58-98.

Elyjah Goss eindigde namens BAL wederom met een double double: 14 punten en 14 rebounds. Oshean Brathwaite sloot af met 12 punten.